Centrum voor Jeugd en Gezin
Hulp & advies | Podcasts

Podcasts

In onze podcasts kun je luisteren naar gesprekken over het opgroeien en opvoeden van kinderen. Ouders delen openhartig hun ervaringen en geven samen met professionals tips en adviezen voor verschillende uitdagingen die je in de opvoeding tegenkomt.

Podcastserie ‘Is dit normaal?’

In de podcastserie 'Is dit normaal?' spreken ouders met professionals over uitdagingen bij het ouderschap en de opvoeding van kinderen. De onderwerpen zijn situaties waarin veel ouders zich kunnen (en zullen!) herkennen. Vaak denk je dat je de enige bent die tegen deze specifieke vragen of situaties aan lopen, maar dat is lang niet altijd zo. Meestal is het gedrag van je kinderen heel normaal en hoort het bij de leeftijdsfase waarin ze zitten.

De serie bestaat uit meerdere afleveringen van ongeveer 30 minuten. In iedere podcast komt een ander onderwerp aan bod, waarbij ouders openhartig hun verhaal vertellen en professionals tips en adviezen geven.

Podcastserie ‘Vertel eens…..’

In de podcastserie 'Vertel eens...' ligt de nadruk op het geven van informatie en kennisoverdracht over diverse opvoedthema’s. Hierbij gaan we vaak in gesprek met professionals.

Podcastserie ‘Opgroeien met….’

Soms gaat de ontwikkeling, opvoeding en het opgroeien van kinderen niet zoals je denkt en hoopt dat het gaat. Je kunt te maken krijgen met financiële problemen, of misschien heeft je kind een verstandelijke of lichamelijke beperking. Het kan ook zijn dat je kind de diagnose autisme of ADHD heeft. Hoe is het voor je kind om hiermee op te groeien? En wat hoe ga jij daar in de opvoeding mee om?

In de podcastserie ‘Opgroeien met ….’ gaan we in gesprek met onder andere ouders, jongeren en professionals over hoe het is om op te groeien met…..

Reacties zijn welkom!

Wil je reageren op een podcast? Lijkt het je leuk om aan een podcast mee te werken? Of heb je vragen of ideeën? Stuur dan een e-mail naar cjgpodcast@ggdhm.nl.

Vind je een podcast leuk? Klik dan op het hartje of deel de podcast.

Uitgelicht

Bekijk ook