Nieuws
Veilig naar school

Veilig naar school

Na 6 weken van heerlijk niks doen stappen veel kinderen weer elke dag op de fiets of gaan lopend naar school. Dat is even wennen. Voor de kinderen, én voor alle mensen die zij onderweg tegen komen.

Voor een deel van de kinderen is het de 1e keer dat zij zonder ouders naar school gaan. 

Veilig onderweg

Natuurlijk wil je dat je kind veilig op school aankomt. De volgende tips helpen hierbij.

  • Stop je telefoon weg en zet hem op stil. Dan kom je niet in de verleiding een bericht te checken of een telefoontje op te nemen. Bovendien is het wettelijk verboden je telefoon in het verkeer in je hand te houden. Je kunt een boete krijgen van €95,00!  Zeg dit ook tegen je kind als het alleen naar school gaat.
  • Breng je kinderen vaker te voet of op de fiets naar school in plaats van met de auto.
  • Vertrek op tijd zodat je onderweg niet hoeft te haasten.
  • Gaat je kind voor het eerst naar de brugklas? Oefen dan van tevoren samen de nieuwe route en bespreek de gevaarlijke punten die je tegenkomt.
  • Zit je in de auto? Houd extra rekening met schoolgaande jeugd door zelf op tijd te vertrekken en daardoor minder snel en gehaast te rijden.

Lees meer over veilig in het verkeer.

Leer in het verkeer

Wat een kind kan in het verkeer, hangt af van de leeftijd. Al doende leren ze veel: laat ze dus lekker lopen en fietsen. Leg onderweg de verkeersregels uit en waar ze op moeten letten. Op de website van de ANWB staan tips hiervoor.


Nieuwsdatum: donderdag 26 augustus 2021

Nieuws