Nieuws
Vaccinatie tegen meningokokkenziekte gaat door
Dit is een verlopen item

Vaccinatie tegen meningokokkenziekte gaat door

Vaccinatie tegen meningokokkenziekte gaat door

Tijdens de coronacrisis gaat de vaccinatie tegen de meningokokkenziekte voor 14-jarigen wel door. De vaccinatie wordt nu niet in een groep gegeven, jongeren krijgen een individuele afspraak.

Meningokokkenziekte type W circuleert nog steeds. Daarom is inmiddels weer gestart met het geven van deze vaccinatie. Jongeren die geboren zijn in 2006, krijgen vóór 1 juli 2020 een uitnodiging voor een individuele afspraak. Let op, het betreft alléén jongeren die nog niet eerder voor een vaccinatie waren uitgenodigd, of van wie de uitnodiging (met een datum ná 17 maart 2020) niet is doorgegaan.

Veilig bezoek aan jeugdgezondheidszorg

Er wordt natuurlijk gezorgd dat de afspraak zo veilig mogelijk verloopt voor zowel je kind als onze medewerkers. We houden ons aan alle hygiënevoorschriften. Waar mogelijk houden we 1,5 meter afstand. Er staat een doorzichtig scherm tussen je kind en degene die vaccineert. Dit biedt extra bescherming.

Uitstel bij verkoudheidsklachten

Als je kind klachten heeft (verkouden, hoesten, koorts) of als iemand in het gezin koorts of een (bewezen) corona-infectie heeft, kan de vaccinatie helaas niet doorgaan. Je kind ontvangt dan een nieuwe afspraak.

Meer informatie


Nieuwsdatum: donderdag 30 april 2020

Nieuws