Nieuws
Test op corona mogelijk voor mantelzorgers

Test op corona mogelijk voor mantelzorgers

Test op corona mogelijk voor mantelzorgers

Ben jij een mantelzorger die thuis zorg verleent aan een kwetsbaar persoon? Bijvoorbeeld aan een ouder, je partner of iemand in de buurt? Dan kun je getest worden op corona.

Wanneer mag je je laten testen?

Je kunt alleen getest worden als je klachten hebt die passen bij corona (COVID-19), zoals koorts, luchtwegklachten, hoesten, verkoudheid, niezen of kortademigheid.

Woon je in 1 huis met degene voor wie je zorgt?

Maak dan, als je klachten hebt, een afspraak bij de huisarts of bij de GGD Hollands Midden via het coronacallcenter: 085 078 28 78. Tijdens deze afspraak zal de huisarts of GGD-medewerker een aantal vragen stellen. Als het nodig is, word je getest.

In de tijd dat je wacht op de uitslag van de test, moet je je houden aan de richtlijnen bij koorts van een huisgenoot

Als de uitslag aangeeft dat je corona hebt, moet je je houden aan de richtlijnen als een iemand in het huishouden positief getest is. De zorg moet worden overgenomen tot je dit weer zelf kunt doen. 

Woon je niet in 1 huis met degene voor wie je zorgt?

Maak, als je klachten hebt, een afspraak bij de GGD Hollands Midden via het coronacallcenter: 085 078 28 78. Tijdens deze afspraak zal de GGD-medewerker een aantal vragen stellen. Als het nodig is, word je getest. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Laat de mantelzorg door iemand anders overnemen totdat de testuitslag bekend is.

De zorg laten overnemen

Soms is het lastig te regelen om de zorg door iemand anders te laten overnemen. De Zorgladder voor mantelzorgers geeft inzicht in welke ondersteuning je als mantelzorger nodig hebt en kunt krijgen. 

Meer informatie over de coronatest


Nieuwsdatum: dinsdag 19 mei 2020

Nieuws