Nieuws
Opvoedtip: samen kiezen voor een middelbare school

Opvoedtip: samen kiezen voor een middelbare school

Opvoedtip: samen kiezen voor een middelbare school

Best lastig om een keuze te maken voor de juiste school. Kies je een school dichtbij? Of zoek je een bijzondere school? Welke school past bij jouw kind? Hoe gaat het in zijn werk?

Schooladvies

In groep 8 krijg je van school een advies over het onderwijs dat na de basisschool het beste bij jouw kind past. De school kijkt daarvoor onder andere naar leerprestaties, aanleg en ontwikkeling van je kind op de basisschool.

Welke scholen zijn er allemaal?

Misschien heb je wel een aardig idee van de middelbare scholen in jouw buurt. Maar kijk ook eens verder op Schoolwijzer, met de fiets of openbaar vervoer kom je overal.

Bezoek open dagen

Let bij de schoolkeuze niet alleen op de schoolresultaten. Ook al weet jij of je kind welke schoolkeuze het wordt, ga toch op ontdekkingsreis en bezoek eens een school waarvan je van tevoren niet meteen aan zou denken. Misschien kom je er wel achter dat zo'n school veel beter bij je kind past dan je had gedacht. Bekijk de Open Dagen Planner in jouw regio.

Tijdens open dagen kun je ervaren hoe de sfeer is op school. Praat met een leerkrachten maar ook met leerlingen. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld vertellen hoeveel huiswerk er is, wat voor regels er zijn bij te laat komen of wat voor buitenschoolse activiteiten er zijn.

Checklist

Hoe krijg je samen met je kind nu een goed overzicht? Neem checklisten mee naar de open dag. Er is een checklist voor je kind en een checklist voor jou als ouder. Zo kun je samen kiezen voor een middelbare school.

Let op vakantieperiodes

Praktische tip wanneer je op de grens woont van 2 schoolregio's: let op de vakantieperiodes. Het wordt namelijk ingewikkeld wanneer je kinderen niet in dezelfde weken vakantie hebben.

Jongerenwebsite

Je kind naar de middelbare school, dat is best spannend. Je zoon of dochter zal steeds zelfstandiger worden. Wist je dat we voor jongeren vanaf 12 jaar een speciale jongerenwebsite hebben? Ook daar kan je kind terecht voor meer informatie.

 

Meer opvoedtips


Nieuwsdatum: maandag 07 januari 2019

Nieuws