Nieuws
Opvoedtip: opvoeden doe je samen

Opvoedtip: opvoeden doe je samen

It takes a village to raise a child. Een oud Afrikaans gezegde: er is een dorp nodig om een kind groot te brengen. Opvoeden doe je niet alleen. Je doet het samen.

 

Bijvoorbeeld met de kinderopvang, de school en de sportvereniging. En denk ook aan opa's en oma's, ouders van vriendjes en vriendinnetjes en buurtgenoten. Er zijn nogal wat mensen die in meer of mindere mate bijdragen aan de opvoeding van je kind. 

Samenspel

Hoe zorg je dat je puber zijn kamer opruimt en wat is een geschikte bedtijd voor je kind? Ouders kloppen voor dit soort alledaagse opvoedvragen vaak aan bij hun vrienden, familie of buren. Met steun van een sociaal netwerk wordt opvoeden leuker en makkelijker. Opvoeden is Samenspel, dat is het thema van de Week van de Opvoeding 2018.

Tips

  • Bedenk eens met wie je kind vaak te maken heeft zoals de sportcoach, de juf of meester, de oppas. En wat je graag van die persoon of personen wilt weten of wat je wilt vertellen over je kind. Probeer regelmatig contact te houden met de mensen die bij hem of haar betrokken zijn. Door het uitwisselen van ervaringen kun je elkaar helpen en versterken in de ondersteuning van je kind.
  • Kijk ook eens op deze website bij 'Cursussen'. Misschien is er een workshop of activiteit die je aanspreekt, waar je anderen kunt ontmoeten en ervaringen kunt uitwisselen.
  • Als je wat extra hulp zoekt bij de opvoeding van je kind, kijk dan eens bij Opvoedondersteuning.

Nieuwsdatum: donderdag 27 september 2018

Nieuws