Nieuws
Opvoedtip: moet je kind het bord leegeten?
Dit is een verlopen item

Opvoedtip: moet je kind het bord leegeten?

Opvoedtip: moet je kind het bord leegeten?

Moest jij vroeger altijd je bord leegeten? En kreeg je ook als 'dreigement' te horen dat je anders geen toetje kreeg? Veel mensen zijn op deze manier opgegroeid.

Je kind hoeft het bord niet leeg te eten. Als je kinderen dwingt om het bord leeg te eten, kan dat het hongergevoel verstoren. Je kind luistert dan niet meer naar het eigen lichaam, maar naar jou over wanneer het vol zit. Als je kind leert dat alles opgegeten moet worden, kan het op latere leeftijd overgewicht krijgen. 

Gebruik het toetje niet als beloning of straf

Eet je kind zijn bord niet leeg? Schenk er niet te veel aandacht aan en ruim de tafel gewoon af. Zijn jullie gewend een toetje te eten, geef je kind dit dan ook in een normale hoeveelheid. Gebruik het toetje niet als beloning of straf. Wil je kind kort na de maaltijd iets eten omdat het nog honger heeft? Ga daar dan niet op in en laat je kind wachten tot het volgende eetmoment.

10 praktische eettips

Als ouder heb je invloed op het eetgedrag en de eetgewoonten van je kind. Hoe zorg je voor een gezellige sfeer aan tafel en een kind dat prima eet? Lees 10 praktische eettips

Mijn kind eet niet goed

Elk kind eet een keer of een poos wat minder goed. Blijf het gewoon proberen. Als je kind groeit en levendig is, krijgt het genoeg binnen. Misschien heb je wat aan onze tips voor lastige eters. Blijft je kind slecht eten of twijfel je over het eetgedrag van je kind? Je mag altijd contact met ons opnemen!


Nieuwsdatum: dinsdag 11 mei 2021

Nieuws