Nieuws
Opvoedtip: Sinterklaas!
Dit is een verlopen item

Opvoedtip: Sinterklaas!

Sinterklaas zorgt elk jaar weer voor veel plezier en gezelligheid. Een echt kinderfeest. Maar voor sommige kinderen is het wel eens te spannend. Hoe houd je het voor iedereen leuk? Wij geven je 5 tips.

Tip 1 Spreek af wanneer je kind de schoen mag zetten

Het is voor je kind rustiger als het niet al te vaak zijn schoen zet. Bijvoorbeeld 2 keer per week of alleen in het weekend. Spreek van tevoren met je kind af wanneer het de schoen mag zetten.

Tip 2 Bedenk verschillende soorten cadeautjes

Natuurlijk bepaal je zelf hoeveel en wat voor cadeautjes je aan je kind geeft. Jij weet hoeveel geld je kunt en wilt besteden. Bedenk dat jonge kinderen met een goedkoop cadeau net zo blij kunnen zijn als met een duur cadeau. Je kunt ook een ander soort cadeau geven. Laat bijvoorbeeld Sinterklaas een mooie brief schrijven. Of maak van een doos een mooie schatkist en doe daar een paar chocolademunten in.

Begin klein met de cadeautjes. Als je kind eerst een groot cadeau krijgt, is het daarna misschien minder blij met een kleiner cadeau.

Tip 3 Een beetje snoepen mag, maar overdrijf niet

Pepernoten, chocolade en marsepein horen bij Sinterklaas. Maar zorg ervoor dat het niet teveel wordt. Je kind is vaak al druk en wordt alleen nog maar drukker door al dat snoepgoed. Geef je kind af en toe een paar pepernoten, een stukje chocoladeletter, marsepein of een speculaasje. Zo blijft het een feest.

Tip 4 Maak een aftelkalender

Er gebeurt veel in die paar weken dat Sinterklaas in het land is. Om het voor je kind overzichtelijk te maken, kun je een aftelkalender maken. Hierop zet je alle activiteiten zoals schoen zetten, wanneer Sinterklaas op school komt, pakjesavond. Dan weet je kind waar het aan toe is. En het is natuurlijk leuk om samen de nachtjes af te tellen. Je vindt verschillende voorbeelden voor een aftelkalender op Pinterest.

Tip 5 Houd je dagelijkse structuur aan

En tot slot: houd je gewone dagindeling zoveel mogelijk vast. Breng je kind op dezelfde tijd naar bed en houd ook overdag je normale ritme aan. Zorg dat je kind genoeg slaapt. Dan is het uitgerust en kan het genieten van deze gezellige Sinterklaastijd!


Nieuwsdatum: donderdag 19 november 2020

Nieuws