Uitgelicht
Op wintersport met je baby

Op wintersport met je baby

Kun je op wintersport met je baby? Jazeker! Waarschijnlijk zul je zelf wel wat minder skiën of snowboarden. Gelukkig zijn er genoeg andere activiteiten om te doen, zoals lekker wandelen, sleeën of spelen met de sneeuw. En natuurlijk geniet je van de frisse berglucht. Alleen dat al is heerlijk voor je baby. Let wel op een aantal belangrijke zaken.

Warme kleding

Je baby zit vooral stil en koelt daardoor snel af. Bescherm je baby goed tegen de kou. Denk daarbij ook vooral aan de handjes, voetjes, hoofd en oren.

Ga je een warme berghut of een restaurant binnen? Trek je baby dan wat kleding uit zodat het daarna weer lekker warm naar buiten kan.

Bescherming tegen de zon

De huid en de ogen van je baby zijn extra gevoelig voor de zon en uv-straling in de bergen. Smeer de huid goed in met een zonnebrandcrème met een hoge factor. Vergeet de lippen niet: een lippenbalsem met beschermende factor beschermt de lippen tegen uv-straling, uitdroging en kou.

En ook heel belangrijk: zet je kind buiten altijd een goede baby-zonnebril op om de oogjes te beschermen tegen het felle zonlicht.

Wennen aan de hoogte

Je baby gaat voor de eerste keer van zeeniveau naar bergniveau. Het is nog niet gewend aan de hoogte. Baby’s die jonger zijn dan 1 jaar kun je meenemen tot een hoogte van 2000 meter zonder dat je je zorgen hoeft te maken. Ga je hoger dan 2000 meter? Doe dat in stapjes. Zorg dat jullie eerst 4 dagen of langer op een hoogte zitten van minstens 1000 meter. En ga daarna pas hoger.

Regelmaat

Bedenk dat je baby veel nieuwe prikkels krijgt: kou, zon, hoogteverschil. Daarom is het voor je baby fijn om ook op wintersport zoveel mogelijk het normale ritme aan te houden. Laat je baby op dezelfde tijden eten en slapen als thuis.

Ga nooit skiën of snowboarden met je baby

Skiën of snowboarden met een baby op je buik of rug is verboden. Het is gevaarlijk, omdat je kunt vallen of omdat iemand tegen je aan kan skiën. Bovendien koelt je baby te veel af door het snelle bewegen.

Ook interessant


Nieuwsdatum: maandag 18 december 2023

Nieuws