Nieuws
Neemt de spanning toe? Time-out!

Neemt de spanning toe? Time-out!

Is de stress thuis te veel en wordt de druk te hoog? Time-out! Het kan iedereen gebeuren in stressvolle situaties. Dat thuis de spanning te veel wordt en je alleen nog maar kunt schreeuwen. Of dat de klap valt voor je er erg in hebt.

Als je door stress thuis jezelf niet meer in de hand hebt ... time-out! Praat erover en vraag om advies. Veilig Thuis 0900-2000

Als je merkt dat alles even te veel wordt, neem dan een time-out. Ga even naar buiten, loop een blokje om, slaap er een nachtje over of praat met een vriend die je vertrouwt. 

Emoties bekoelen

Een time-out is de eerste stap die je kunt zetten om escalatie en geweld te voorkomen. Een moment om even na te denken, om met iemand te praten, om tot jezelf te komen. Een mogelijkheid om de emoties even te laten bekoelen en bij zinnen te komen. Zo zorg je dat spanningen thuis minder ver oplopen. Dus doe eerder een stapje terug en praat erover.

Heb je niemand om mee te praten?

Bel met een medewerker van Veilig thuis via 0800 2000. Zij denken graag met je mee. 

Ervaringsdeskundigen

Aan de ontwikkeling van het Time-out concept hebben ook ervaringsdeskundigen en de jongerenraad van de Kindertelefoon meegewerkt. Het is voor het eerst dat Veilig Thuis, de Kindertelefoon en Geweld Hoort Nergens Thuis samen optrekken in 1 campagne.

Ook interessant


Nieuwsdatum: zondag 24 oktober 2021

Nieuws