Uitgelicht
Mamaliefde en papaliefde is.....
Dit is een verlopen item

Mamaliefde en papaliefde is.....

Mamaliefde en papaliefde is.....

Er is geen liefde zo sterk als die van een ouder voor een kind. En alles wat je voor je kind doet, komt voort uit die liefde. Dingen die vanzelfsprekend zijn, zoals elke dag knuffelen. Maar ook dingen die niet makkelijk zijn, zoals hulp vragen als je het niet zelf kunt. Je doet het uit liefde. Zodat jouw stress afneemt en je kindje daardoor een betere start krijgt!

Afbeelding vader en dochter knuffelen. Met tekst 'papaliefde is regelmatig knuffelen met de kleine. Kijk wat nog meer papaliefde is, scan de QR-code of ga naar papaliefdeis.nlEerste 1000 dagen zijn heel belangrijk

Je toekomst begint al voor je geboorte. De eerste 1000 dagen, vanaf de conceptie tot het 2e levensjaar, zijn cruciaal voor de rest van je leven. Een baby die van kleins af aan met spanningen te maken heeft, kan daar de rest van haar of zijn leven last van hebben.

Zoek hulp bij zorgen of stress

Soms gaat het leven niet zoals je zou willen. Je hebt geldproblemen. Of je bent alleenstaande ouder en vindt het moeilijk om alleen voor je kind te zorgen. Het kan ook zijn dat je problemen hebt met huisvesting.

Praat over je zorgen met een zorgverlener. Dat kan een huisarts zijn. Maar ook een medewerker van de jeugdgezondheidszorg of een pedagogisch adviseur van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Je kunt altijd bellen of een afspraak maken.

De zorgverlener helpt je een handje waardoor je met zo min mogelijk stress een goede start kunt maken met je kind.

Ervaringsverhaal van Brenda

Brenda (26) kreeg hulp van maatschappelijk werkster Linda (38) bij het inzichtelijk maken van haar schulden. Zij vertelt haar verhaal.

'Toen mijn vriend Corné en ik elkaar leerden kennen, hadden we het allebei financieel al vrij zwaar. Ik vanwege een restschuld na de verkoop van het huis waar ik met mijn ex woonde. Hij doordat zijn eigen bedrijf niet goed liep tijdens de crisis. Ik ben heel gestructureerd en hield alles goed bij, maar op een gegeven moment was dat niet meer te doen.

Het dieptepunt kwam toen ik 27 weken zwanger was van onze dochter, Constance. Er werd beslag gelegd op mijn loon, mijn auto en mijn rekeningen. Toen raakte ik het overzicht kwijt en ben ik hulp gaan zoeken bij maatschappelijk werk.

Samen met Linda hebben we een plan opgesteld op basis van wat er binnenkomt en wat er maandelijks betaald moet worden. Een bewindvoerder beheert nu het geld. Dit geeft mij veel rust. Omdat Corné en ik allebei fulltime werken, lossen we elke maand een flink bedrag af. We hebben eindelijk de controle terug!

Dankzij Linda is ook de schaamte om hulp van instanties als de Voedselbank aan te nemen een stuk minder geworden. Mensen zijn zo lief en behulpzaam. Dat iedereen zo voor ons klaarstaat, daar word ik nog steeds wel eens emotioneel van.

Filmpjes met ervaringsverhalen

Op het YouTube-kanaal Mamaliefde is.. staan 4 filmpjes met ervaringsverhalen. Ouders vertellen over de hulp die ze kregen van een zorgverlener. Ook de zorgverleners zelf komen aan het woord.

 1. Moeder Brenda - Praten over je geldzorgen
  Nadat Brenda de restschuld van haar verkochte huis moest afbetalen, stapelden de schulden zich op. Toen zij en haar partner Corné hun eerste kindje verwachtten werd er beslag op hun auto en rekening gelegd. Ze doen hun verhaal over hoe ze er met hulp een zorgverlener weer bovenop zijn gekomen.
 2. Zorgverlener Linda - Praten over je geldzorgen
  Zorgverlener Linda richt zich op mensen met financiële problemen. Nadat de schulden niet meer te overzien waren, zochten Brenda en Corné haar hulp. Hier vertelt ze over hoe ze hen helpt om overzicht te krijgen in de situatie.
 3. Moeder Sanella - Praten over je zorgen
  Sanella is alleenstaande moeder van vier kinderen, waaronder een kindje van 6 maanden. Wanneer blijkt dat haar dochter niet goed mee kan komen op school, besluit ze hulp te zoeken. Ze vertelt hoe zorgverlener Martine haar heeft geholpen.
 4. Zorgverlener Martine - Praten over je zorgen
  Zorgverlener Martine zoekt samen met ouders die vragen of hulp nodig hebben naar oplossingen. Moeder Sanella kwam bij haar terecht toen ze de opvoeding en het huishouden zelf even niet aan kon. Martine vertelt hoe ze door middel van kleine steuntjes in de rug, veel voor haar en de kinderen kan betekenen.

Over Mamaliefde en papaliefde is..

Met de nieuwe campagne ‘Mamaliefde en papaliefde is…’ wil de overheid helpen om stress onder aanstaande moeders tijdens en na hun zwangerschap te verminderen. Door moeders en vaders op te roepen om zorgen rondom bijvoorbeeld financiën, relatie en wonen met hun zorgverlener te bespreken, wordt de kans op een goede start van hun kind vergroot.

De campagne is onderdeel van het actieprogramma Kansrijke Start.


Nieuwsdatum: woensdag 24 februari 2021

Nieuws