Nieuws
Landelijk ouderpanel: de stem van ouders

Landelijk ouderpanel: de stem van ouders

Landelijk ouderpanel: de stem van ouders

Welke vragen heb jij over opvoeden en onderwijs? Wat heb je nodig? En wat zijn jouw ervaringen? Laat je stem horen en meld je aan voor het landelijk ouderpanel!

Waarom een Landelijk Ouderpanel?

Op onze website vind je betrouwbare informatie over opvoeden en opgroeien. Deze informatie heeft het keurmerk van Opvoedinformatie Nederland. Opvoedinformatie Nederland wil de informatie blijven verbeteren. Dat is één van de redenen waarom ze samen met Ouders & Onderwijs  een Landelijk Ouderpanel hebben opgezet.

Beide organisaties willen graag weten welke vragen jij hebt over opvoeden en onderwijs, welke informatie je nodig hebt en wat jouw ervaringen zijn. Op die manier kunnen ze de informatie over opvoeden en onderwijs verbeteren. Ook kunnen ze de mening van ouders over het onderwijs en de beschikbare (opvoed)informatie in kaart brengen. Dat nemen ze mee in hun gesprekken met professionals, overheid en politiek. Ook verwerken zij dat weer in de informatie voor ouders op verschillende websites, zoals die van ons.

Hoe werkt het Landelijk Ouderpanel?

  • Bij aanmelding vul je een paar gegevens in over je gezinssituatie.
  • Je antwoorden blijven uiteraard anoniem en worden niet gebruikt voor andere doeleinden.
  • Als panellid ontvang je een paar keer per jaar per e-mail een uitnodiging om deel te nemen aan een online onderzoek. Meestal is dit een vragenlijst, maar het kan ook een korte online discussie zijn. Hoe vaak je wordt uitgenodigd,  hangt af van je gezinssituatie.
  • Je bent helemaal vrij om deel te nemen aan de onderzoeken. Er is geen enkele verplichting. Je kunt ook op elk moment uitschrijven.
  • Van de resultaten ontvang je steeds een terugkoppeling. Zo blijf je op de hoogte van wat wij hebben gedaan met jouw mening.

Meer informatie

Meer informatie over het Landelijk Ouderpanel vind je op Opvoeden.nl/ouderpanel. Je kunt je daar ook aanmelden.


Nieuwsdatum: vrijdag 29 januari 2021

Nieuws