Nieuws
Laat niet je … zien, stuur de aubergine!
Dit is een verlopen item

Laat niet je … zien, stuur de aubergine!

Laat niet je … zien, stuur de aubergine!

Wist jij dat 1 op de 8 jongeren wel eens een naaktfoto of seksfilmpje van zichzelf heeft verstuurd? Dit wordt ook wel sexting genoemd. Soms worden dit soort beelden zonder toestemming doorgestuurd, eenmaal op het internet zijn ze moeilijk te verwijderen. Voor veel jongeren is dit een onderdeel geworden van hun seksuele ontwikkeling. Jongeren verbieden om aan sexting te doen is bijna onmogelijk, wel kunnen we ze wijzen op de gevaren zijn en leren hoe ze het op een veiligere manier kunnen doen.

#SAFESEXTING

Het Team Seksuele Gezondheid van GGD Hollands Midden en CJG-jongerenwebsite Hoezitdat.info lanceert in februari tijdens de Week van de Liefde de campagne #SAFESEXTING. Met deze campagne worden jongeren bewust gemaakt van de risico’s van sexting en dagen zij de jongeren uit om op een veiligere manier aan sexting te doen. De boodschap van de campagne luidt dan ook: Laat niet je …. zien, stuur de aubergine!

Via posters op scholen, reclame op streekbussen, speciale Boomerang kaarten en online advertising via Instagram worden de jongeren te informeren over de campagne. Via de jongerenwebsite Hoezitdat.info van het Centrum voor Jeugd en Gezin en Instagram (@safe.sexting) krijgen jongeren informatie, kunnen ze meedoen aan leuke winacties en krijgen ze de beste tips en tricks om aan safe sexting te doen!

Deze campagne is ontwikkeld voor de Week van de Liefde. Dit is een jaarlijkse themaweek voor het voortgezet onderwijs en het MBO om op een laagdrempelige manier aandacht te besteden aan het onderwerp relaties en seksualiteit.

Praten met je puber over sexting

Tegenwoordig zijn jongeren 24/7 online. Ze chatten, liken, flirten, dagen uit en verkennen grenzen, ook op seksueel gebied. Als ouder wil je op de hoogte zijn van wat je kind online doet en wil je je kind beschermen tegen de eventuele gevaren. Maar hoe doe je dat? Belangrijk is om in gesprek te blijven met je kind.

Bekijk de volgende pagina’s:

Wijs je puber op de campagne #SAFESEXTING op onze jongerenwebsite Hoezitdat.info


Nieuwsdatum: donderdag 30 januari 2020

Nieuws