Nieuws
Hulp en ondersteuning voor Oekraïense vluchtelingen
Dit is een verlopen item

Hulp en ondersteuning voor Oekraïense vluchtelingen

Hulp en ondersteuning voor Oekraïense vluchtelingen

De oorlog in Oekraïne houdt iedereen bezig. De regio Hollands Midden zal in de komende periode een groot aantal vluchtelingen opvangen. Misschien krijg jij ook met Oekraïense vluchtelingen te maken. Dan loop je vast tegen vragen aan. Waar kun je met je vragen terecht?

Website RefugeeHelp

RefugeeHelp is een website voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen in wil zetten. De website geeft informatie over bijvoorbeeld onderdak, gezondheidszorg, rechtsbijstand en registratie, onderwijs, werk en inkomen.

Adviezen: kinderen beschermen in een crisis

Het welzijn en de mate van angst van een kind hangt samen met de mate van angst van de verzorger. Hoe kun je de kinderen in deze noodsituatie beschermen en ondersteunen? Verschillende internationale organisaties, waaronder de WHO en UNICEF, hebben een advies samengesteld.

De adviezen zijn er in het Engels, Oekraïens en Russisch.

Gratis online cursus Steun aan vluchtelingenkinderen voor leerkrachten en docenten

De eerste vluchtelingenkinderen vanuit de Oekraïne gaan al in Nederland naar school. In korte tijd hebben zij veel stressvolle gebeurtenissen meegemaakt. Leerkrachten en docenten in het primair en voortgezet onderwijs die vluchtelingenkinderen in de klas krijgen, kunnen een heel belangrijke rol voor deze kinderen spelen. De cursus en andere materialen kunnen daarbij helpen.

Informatielijn gezondheid(szorg) vluchtelingen Oekraïne bij Hecht GGD Hollands Midden

Iedereen met vragen over de zorg en gezondheid van vluchtelingen uit Oekraïne kan bellen naar 085 078 28 79. Het callcenter is dagelijks bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur. Ook kun je mailen naar oekraine@ggdhm.nl. Je kunt vragen stellen in het Nederlands en Engels.


Nieuwsdatum: woensdag 23 maart 2022

Nieuws