Uitgelicht
Heb je vragen of twijfels over vaccineren?

Heb je vragen of twijfels over vaccineren?

Heb je vragen of twijfels over vaccineren?

Vaccinaties beschermen tegen ernstige ziektes én de verspreiding ervan. De vaccinatiegraad neemt de afgelopen jaren af, ook in onze regio. Dat is zorgelijk, want zo komen ziektes zoals mazelen weer vaker voor.

Vraag het de jeugdarts of jeugdverpleegkundige

Je kunt allerlei redenen hebben om je kind niet te laten vaccineren. Misschien heb je zorgen over de bijwerkingen of heeft je kind prikangst. Of je denkt dat het wel meevalt met de ernst van de ziektes en vindt de vaccinaties daarom niet zo belangrijk. Bespreek dit met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige. Deze kan je alles uitleggen. Zo kun je op basis van de juiste informatie een keuze maken.

Je kunt ook bellen naar het Klantcontactcentrum, telefoonnummer 088 254 23 84.

Inhaalvaccinaties

Kinderen onder de 18 jaar die niet gevaccineerd zijn, maar dit alsnog willen, kunnen hiervoor een afspraak maken. Dit kan door te bellen met 088 254 23 84 of te mailen naar jgzrvp@ggdhm.nl.

Is je kind ouder dan 18 jaar of wil je zelf een inhaalvaccinatie, dan kun je terecht bij de huisarts.

Welke vaccinaties zitten in het Rijksvaccinatieprogramma?

Alle kinderen in Nederland hebben recht op vaccinaties tegen 12 ernstige infectieziekten. Dit is geregeld in het landelijke Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Voor elke vaccinatie krijgt je kind een uitnodiging van het RIVM.

Vaccinatiekaart

Een overzicht van de vaccinaties van jou of je kind vind je op de vaccinatiekaart die je ontvangt na de geboorte. Ben je deze kaart kwijt, dan kun je een nieuwe kaart aanvragen bij het RIVM.

Heb je andere vragen over vaccineren?

Het Klantcontactcentrum is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 16.00 uur via 088 254 23 84. Ze beantwoorden graag jouw vragen.


Nieuwsdatum: dinsdag 26 maart 2024

Nieuws