Nieuws
HPV- of Meningokokkenvaccinatie?
Dit is een verlopen item

HPV- of Meningokokkenvaccinatie?

Vanaf 18 augustus 2021 ontvangen jongeren een uitnodiging voor een vaccinatie tegen HPV of een Meningokokken. De vaccinaties zijn in de periode van 01 september tot 15 oktober 2021. Krijgt je kind ook een vaccinatie tegen corona? Zorg dat er minstens 2 weken tussen de vaccinaties zitten.

 

Misschien heeft je kind al een afspraak staan voor een coronavaccinatie. Controleer dan of de tijd tussen de vaccinatie tegen HPV of Meningokokken en de coronavaccinatie meer dan 2 weken is. Als er minder dan 2 weken tussen zit, verzet dan de afspraak voor de coronavaccinatie. Bel daarvoor met de GGD via 0800 7070.

Waarom 2 weken tussentijd?

Als je kind bijwerkingen krijgt, willen artsen graag weten door welke vaccinatie dat komt. Heeft je kind de vaccinaties te snel achter elkaar gekregen en krijgt je kind een bijwerking? Dan is het niet duidelijk door welke vaccinatie dat komt. Daarom moeten er 2 weken tussen zitten.

Er is geen medische reden om de vaccinaties met minstens 2 weken ertussen te plannen. De vaccinaties hebben namelijk geen invloed op elkaar.

Rijksvaccinatieprogramma

De vaccinaties tegen HPV en Meningkokken zijn onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma.


Nieuwsdatum: dinsdag 20 juli 2021

Nieuws