Nieuws
Grow It! app helpt jongeren tijdens coronacrisis

Grow It! app helpt jongeren tijdens coronacrisis

Grow It! app helpt jongeren tijdens coronacrisis

De coronacrisis is een onzekere tijd voor veel jongeren. Door de lockdown kunnen ze niet naar school, moeten hun contact met leeftijdgenoten beperken en zoveel mogelijk in huis blijven. Hierdoor zijn ze kwetsbaar voor stress, sociale isolatie, eenzaamheid, angst en somberheid. Maak jij je zorgen om jouw kind? De Grow It! app kan helpen.

Jongen met voetbal met tekst: Door corona kan ik niet voetballen met mijn vrienden.Waarom de Grow It! app?

De Grow It! app is voor jongeren van 12 tot 25 jaar. In de app kunnen zij op een uitdagende wijze aangeven hoe zij omgaan met de coronacrisis. Het doel van de app is inzicht te krijgen in de dagelijkse emoties en gedragingen van jongeren en hen te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Zo kunnen eventuele gevoelens van angst, somberheid, eenzaamheid en stress worden verminderd.

Hoe werkt de Grow It! app?

In de app worden deelnemers ingedeeld in teams van 4 tot 6 spelers. Ze krijgen een eigen virtuele boom. 4 weken lang krijgen de deelnemers iedere dag korte vragen over hoe het met hen gaat. Ook kunnen ze elke dag meedoen aan een challenge. Die challenge is bedoeld om de jongeren emotioneel sterker te maken en te zorgen dat ze minder stress hebben. Voorbeelden zijn: bak een taart voor je familie, stuur een lief bericht naar iemand die je kent of vouw een vliegtuig van papier kijk hoe ver die kan vliegen.

Met deze opdrachten verdienen de spelers punten om virtuele cadeaus te kopen voor hun eigen boom. Ook maken ze kans op cadeaubonnen.

Daarnaast kunnen de spelers met elkaar chatten door middel van positieve stickers.

De Grow It! app is ontwikkeld in nauwe samenwerking met onderzoekers, game designers en natuurlijk met jongeren zelf. Gebruik van de app is gratis, anoniem en veilig.

Onderzoek

De app is deel van een onderzoek naar het welbevinden van jongeren tijdens de coronacrisis. Met de onderzoeksdata vanuit de app krijgen de onderzoekers een beeld van hoe jongeren zich voelen tijdens deze coronacrisis en wie welke ondersteuning nodig heeft.

Informatie en deelnemen

Om de app te kunnen gebruiken is een inlogcode nodig. Hiervoor kan je kind zich aanmelden op de website www.growitapp.nl/corona.

De app is te downloaden via Google Play en de App Store.

Meer informatie vind je op www.growitapp.nl/corona. Je kunt ook contact opnemen via e-mail growit@erasmusmc.nl.


Nieuwsdatum: woensdag 13 januari 2021

Nieuws