Nieuws
De stem van jouw kind via #ikpraatmee
Dit is een verlopen item

De stem van jouw kind via #ikpraatmee

De stem van jouw kind via #ikpraatmee

Minister-president Mark Rutte heeft kinderen en jongeren gevraagd om mee te denken over hoe we omgaan met corona. Ook jouw kind kan meedenken. Het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) heeft hiervoor een vragenlijst gemaakt.

Meepraten en meebeslissen: waarom dan?

Het is een recht van ieder mens om zijn mening te geven. Om mee te praten. Het NJi gebruikt de antwoorden op de vragenlijst bij hun gesprekken met verschillende organisaties. Die gesprekken gaan over wat nodig is voor kinderen en jongeren om hun stem te laten horen.

Wat leert je kind hiervan?

Kinderen leren nadenken over wat ze van iets vinden en waarom. Ze leren praten over wat ze belangrijk vinden. Ze geven hun mening, bedenken oplossingen, komen voor zichzelf op en krijgen zodoende meer vertrouwen in zichzelf.

Het gaat erom dat kinderen en jongeren meepraten, meebeslissen en meedoen. Op plekken die voor hen belangrijk zijn, zoals thuis, op school en in de gemeente waar je woont.

Meer informatie en de vragenlijst

Op de website van het Nederlands Jeugdinstituut vind je meer informatie over #ikpraatmee. Daar staat ook een link naar de vragenlijst.


Nieuwsdatum: maandag 15 juni 2020

Nieuws