Nieuws
CJG telefonisch moeilijk te bereiken

CJG telefonisch moeilijk te bereiken

CJG telefonisch moeilijk te bereiken

Als je het CJG belt, kan het zijn dat je lang moet wachten voordat we je te woord kunnen staan. Door allerlei omstandigheden hebben we te weinig medewerkers. We begrijpen dat dit heel vervelend is voor je. Kijk wat je kunt doen als je vragen hebt of een afspraak wilt verzetten.

E-mail eigen CJG-locatie

Als je een afspraak met de jeugdgezondheidszorg wilt afzeggen of verzetten, kun je een e-mail sturen naar jouw eigen CJG-locatie. Het e-mailadres staat in de GroeiGids van je kind.

Chat via GroeiGids

Ook de chat op onze website is helaas wat minder goed beschikbaar.

Heb je een algemene vraag over opvoeden en opgroeien en is je kind tussen 0 en 5 jaar? Dan kun je ook via de GroeiGids ouderchat je vraag stellen aan een jeugdverpleegkundige. Deze chat is 7 dagen per week bereikbaar, van 8.30 tot 22.00 uur.

Let op! De jeugdverpleegkundige van de GroeiGids kan niet in het dossier van je kind kijken en helaas géén afspraken maken of verzetten.

Een vraag stellen aan het CJG

Wil je een vraag over opvoeden en opgroeien stellen aan het Centrum voor Jeugd en Gezin en lukt het niet via de telefoon? Je kunt altijd je vraag stellen via het formulier op deze website.

 

Excuses voor het ongemak!


Nieuwsdatum: dinsdag 12 april 2022

Nieuws