Uitgelicht
Bescherm je kind nu tegen huidkanker later

Bescherm je kind nu tegen huidkanker later

Bescherm je kind nu tegen huidkanker later

Een fietshelm, zwembandjes bij het water: je beschermt je kind tegen mogelijk gevaar. Wist je dat de zon vanaf zonkracht 3 ook een serieus gevaar vormt voor je kind?

Afbeelding van de campagne Xonvenant met de tekst: #Zonvenant Huidfonds. De huid van jouw kindje is extra kwetsbaar: Weren, Kleren, Smeren. Voorkom huidkanker.nl.

Vanaf zonkracht 3 kan de huid snel verbranden. Als de huid op jonge leeftijd verbrandt, is er een grotere kans op huidkanker op latere leeftijd. Maar ook blootstelling aan zon, zonder verbranding, beschadigt de huid en veroorzaakt snellere veroudering van de huid en pigmentvlekken. Uiteindelijk kan dit leiden tot een groter risico op huidkanker.

Bescherming tegen de zon

Leer je kind van jongs af aan zich te beschermen tegen de schadelijke uv-straling. Houd kinderen tot 1 jaar helemaal uit de zon. Check het weerbericht en bescherm je kind en jezelf bij zonkracht 3 of hoger met 3 eenvoudige maatregelen: weren, kleren én smeren.

Weren: zoek de schaduw op

Zoek de schaduw op van bijvoorbeeld een gebouw, boom, luifel of parasol.

Kleren: trek iets aan

Draag bedekkende kleding, een zonnehoedje of een petje en goede zonnebril. Bedekkende kleding is bijvoorbeeld een t-shirt met lange mouwen en een lange broek of speciale uv-werende kleding.

Smeren: smeer je in

Smeer een half uur voordat je naar buiten gaat de huid in met zonnebrandcréme. Let erop dat de zonnebrandcréme minimaal factor 30 is met uv-A-filter. Herhaal dit elke 2 uur en na het zwemmen, zweten en afdrogen.


Nieuwsdatum: maandag 17 juni 2024

Nieuws