Nieuws
'Hulplijn' beantwoordt vragen van jongeren over corona

'Hulplijn' beantwoordt vragen van jongeren over corona

'Hulplijn' beantwoordt vragen van jongeren over corona

Voor veel jongeren is het moeilijk om zich aan de coronamaatregelen te houden. Zij missen het contact met hun leeftijdsgenoten. Heb jij een jongere in huis die zich afvraagt waarom hij of zij zich aan de maatregelen moet houden? Of die andere vragen heeft over corona? Sjaak de Gouw beantwoordt ze via de hulplijn van #slimmerchillen.

Waarom is die 1,5 meter zo belangrijk? Zijn voorwerpen eigenlijk ook besmettelijk? En kun je besmetting voorkomen door langer te douchen? Moet ik een mondkapje dragen? Mag ik dieren nog wel aaien? Komen er meer virussen uit China? Gaat er vaker een pandemie komen?

Sjaak de Gouw is landelijk portefeuillehouder voor infectieziektebestrijding bij de GGD. Hij gaat de komende weken allemaal vragen beantwoorden over het coronavirus.

Hulplijn #slimmerchillen

De 'hulplijn' is een initiatief van de campagne #slimmerchillen. In korte videoberichten beantwoordt Sjaak de Gouw telkens een andere vraag. Bijvoorbeeld over de zoektocht naar een vaccin: hoe lang duurt het nog voordat dit er is? Ook gaat hij in op de vraag hoe lang het virus actief zal blijven en waarom juist die 1,5 meter afstand zo belangrijk is.

Creatieve oplossingen

De hulplijn maakt onderdeel uit van de campagne 'SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!'. Want chillen, alleen of met vrienden: hoe doe je dat in coronatijd? Als je zoveel mogelijk thuis moet blijven van de overheid. Of wel naar buiten mag, maar altijd minimaal op anderhalve meter afstand van de ander.

De campagne daagt jongeren en studenten uit om daar creatieve oplossingen voor te bedenken. Deze kunnen ze delen op sociale media als TikTok en Instagram via #slimmerchillen. Ook kunnen ze hun ideeën op film, foto of in tekst sturen naar info@slimmerchillen.nl.

Vragen?

Heeft jouw kind een vraag voor Sjaak de Gouw? Laat hem of haar deze vraag sturen naar info@slimmerchillen.nl.


Nieuwsdatum: woensdag 29 april 2020

Nieuws